снимка БулфотоВечерният час в Нидерландия за сега остава в сила. Парламентът подкрепи

...
снимка БулфотоВечерният час в Нидерландия за сега остава в сила. Парламентът подкрепи
Коментари Харесай

Вечерният час в Нидерландия за сега остава, съдът ще се произнесе до дни

снимка Булфото

Вечерният час в Нидерландия за в този момент остава в действие. Парламентът поддържа законопроект, който дава пълномощия на държавното управление в оставка да резервира рестриктивните мерки, съобщи.

Съдебни борби за вечерния час в Нидерландия. Сенатът на страната поддържа изключителното законодателство, импортирано от държавното управление, което планува опазване на вечерния час. Във вторник окръжният съд в Хага отсъди, че вечерният час е лишен от правно съображение. В петък обаче апелативният съд разгласи, че ще се произнесе по проблема на 26 февруари.

" Чухме толкоз доста, желаеме време за обсъждане. Желанието ни е да вземем решение допустимо най-скоро, само че желаеме то да бъде задълбочено. Писмено изказване ще бъде публикувано на 26-ти февруари в 10 часа ", сподели съдията Ан-Мари Тан-де-Сонавил.

За първи път от Втората международна война Нидерландия вкара вечерен час. Той работи от 21 часа вечер до 4 и 30 сутринта. Ако не бъде анулирана от съда, мярката ще остане в действие най-малко до началото на март.

Италианското министерство на опазването на здравето разгласи стягане на ограниченията против ковид в три италиански области. Областта Кампания, която включва Неапол, региона Емилия-Романя с основен град Болоня и дребната област Молизе, минават от жълта категория в оранжева категория от на следващия ден. Това значи затваряне на питейните заведения и заведенията за хранене и възбрана за овакантяване на съответната община, с изключение на при незабавни случаи или по работа. Засега нови по-строги ограничавания не се плануват за двата най-големи града в Италия - Рим и Милано.

Британското държавно управление възнамерява намаляване на строгите ограничавания от 8 март. Плановете са жителите на домове за възрастни хора да могат да одобряват по един постоянен клиент. Това ще бъде допустимо, с помощта на ускореното имунизиране на хората от уязвимите групи. Досега в Обединеното кралство са сложени съвсем 17 милиона ваксини, в това число на възрастни хора. Вероятно на 8 март ще бъдат отворени учебните заведения, а до Великден ще бъдат позволени събиранията на до две семейства навън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР